dijous, 25 de gener del 2018

Important avantatge de l'Uni Girona a l'Eurocup de cara a la tornada

Ahir ens visitava el Virtus Eirene de Siracusa (Sicília), un equip imbatut a la competició (8 victòries en 8 partits). Però déu n'hi do la tova que es van endur, 85-61.

En el primer quart, semblava que la ressaca de la copa seria important, amb un Virtus jugant lent, cinc contra cinc i amb una efectivitat gairebé perfecta (i 7 punts de Ndour, els únics que va fer al partit). Però al segon quart, va ser Mendy una altra vegada que va començar a fer de les seves: agafar rebots, robar pilotes i a córrer!! Mendy no va fallar cap tir en la primera meitat, fent 12 punts (3/3 en tirs de 2 i 2/2 en triples).

Quan l'equip corre, Rosó Buch es troba a la seva salsa, i entre elles dues i l'efectivitat de Traoré, van remuntar el marcador, posant-se per davant amb un bàsquet d'Alminaite. Després del 30-22, l'equip visitant fa fer una petita reacció (0-6), però va ser llavors quan 7 punts seguits de la capitana Rosó (amb triple inclòs al final del quart) van posar el marcador a la mitja part amb un esperançador 40-34.

Però el tercer quart va ser apoteòsic, un dels millors de la temporada. A partir d'una defensa molt intensa (rebots, taps, pilotes robades), tot l'equip va córrer, contraatacs, uns contra uns de Mendy travessant tota la pista. El Virtus només va fer 2 punts en els primers 6 minuts, i l'Uni ja havia marxat de 17 punts (53-36). El quart va acabar amb un altre triple als últims segons, de Núria Martínez, deixant el marcador en un 63-40.

L'últim quart, el Virtus va sorpendre amb una defensa en zona, i semblava que a l'Uni no trobava la manera d'encarar-la. No va ser fins que van començar a posar pilotes a l'interior, quan la zonal va començar a desparèixer i l'Uni tornava a anotar. Les diferències voltaven els 20 punts, però un rush final va suposar la diferència de +24 final gràcies a una cistella de Nadia Colhado.

Una bona diferència de punts per encarar la tornada a Ragusa, la setmana que ve.

Mendy va ser la màxima anotadora de l'Uni (16 punts), seguit de Rosó Buch amb 14 i Traoré també amb 14. Destacar Nicole Romeo amb 8 punts, 8 assistències i 5 rebots i Evans amb 10 punts i 11 rebots. Per la banda italiana, Hamby amb 20 punts i Consolini amb 12 van ser les màximes anotadores.