dilluns, 22 de gener del 2018

Turisme per Saragossa

A part de veure les semifinals i final de la Copa de la Reina de bàsquet, òbviament vam fer turisme. L'hotel estava just al costat del riu Ebre i del Puente de Piedra, amb una perspectiva perfecta de la basílica del Pilar.

El Puente de Piedra actual és del segle XV, encara que hi ha documentació que esmenta un pont romà destruït el 827-828 i tornat a reconstruir. El 1991 s'hi van afegir quatre lleons (dos a cada entrada) i també es va il.luminar.








Creuant el riu Ebre pel puente de Piedra s'arriba a la basílica del Pilar (que et queda a la dreta) i la Catedral de San Salvador o la Seo (a mà esquerra).

La Seo és la primera catedral cristiana construïda a Saragossa (segle XII) i s'assenta sobre un temple romà, església visigoda i mesquita. A finals del segle XIV s'amplia i agafa l'estil gòtic característic. La portalada principal és classicista, dels segles XVII-XVIII.





La basílica del Pilar és un dels santuaris dedicats a Maria més important del món cristià. Sembla ser que ja existia una petita capella dedicada a Maria, però va ser al segle XVII quan es va començar a ampliar arribant a l'actualitat. La fisonomia actual barroca és del segle XVIII, començat per Felipe Sánchez, però va ser Ventura Rodríguez qui va donar més força a l'ampliació. El 1730 la superfície de la basílica ja era l'actual, encara que s'hi van anar afegint torres i cúpules fins ben entrat el segle XX. A dins la basílica hi ha la Santa Capella del Pilar, construïda entre 1750 i 1765.












Finalment, hi ha el turisme gastrònomic, i a tocar del Pilar hi ha el barri del Tubo, lloc característic pels bars de tapes. De fet, coincideix aquest barri amb la Saragossa romana, enclavat entre els carrers de Jaume I, Alfons I, el Coso i la plaça del Pilar.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada