dilluns, 16 d’abril del 2018

L'Uni Girona, a una victòria de la final

Ahir l'Spar Citylift Girona va complir amb el pronòstic i va guanyar el primer partit de les semifinals davant el Mann Filter de Zaragoza. Els 15 dies sense jugar de les gironines es va notar una mica a la primera meitat, però a la segona part van poder córrer més i ràpidament van marxar en el marcador.

Fins i tot, a l´'últim quart, Èric Surís es va poder permetre fer descansar bastants minuts a Núria, Nadia i Shante.

En tot moment, l'Uni va dominar en el marcador, però no trobava bones seleccions de tir, i va ser gràcies a tres triples de Mendy que l'Uni va poder arribar al final del primer quart amb 24-18. Pel que fa a les aragoneses, Tamara Abalde semblava la única que anotava.

En el segon quart, la defensa de Rosó Buch davant Paola Ferrari la va gairebé inutilitzar i, a més, va fer la tercera falta, encara que l'entrenador visitant no la va fer seure gaire. Malgrat tot, l'Uni no va poder marxar gaire més en el marcador, i es va arribar al final del segon quart amb un 43-35.

Però va ser començar el tercer quart i entre que l'Uni va entrar molt més afinat i la rotació baixa del Mann Filter (només van jugar 7 jugadores), va fer que el partit anés caient com la fruita madura. Un joc molt coral de l'Uni, 9 jugadores ja havien anotat a la primera meitat, va fer que les distàncies anessin augmentat poc a poc, però sense aturador. Un parcial de 21-12 al tercer quart va trencar el partit, i els últims minuts van ser provar coses (defensa zonal de l'Uni), i també veure algunes assistències de la Rosó (encara que no es van comptabilitzar perquè es van fallar els tirs).

Al final, Uni 84 Mann Filter 67, la primera victòria al sac, i el dijous a les 21h, segon partit a Saragossa. Si guanyem, jugarem la quarta final consecutiva de la Liga Dia.

Com a MVP, Shante Evans amb 12 punts i 5 rebots. La màxima anotadora va ser Mendi amb 15 punts, però Nadia en fa fer 14 i Rosó 12. Pel que fa als rebots, 8 jugadores van agafar més de 3 rebots.

Pel que fa al Mann Filter, Tamara Abalde i Paola Ferrari van fer 15 punts, Vega Gimeno 13 i Barbee 10 punts.