dilluns, 2 d’abril del 2018

Pujada a la Mare de Déu del Mont, des de Beuda

He deixat el cotxe al pla del Bosc, a peu de carretera cap a Segueró, on hi ha un rètol que indica el Mont (10 minuts a peu des del poble de Beuda).

El corriol de pujada és agradable, entre alzines i pins, i molta roca. La pujada és constant, i de tant en tant, tens algun punt on pots veure Rocacora, el Montseny, i també el Mont.




Al cap d'uns 50 minuts, s'arriba a la carretera que puja de Maià de Montcal i la seguim una estona.


Trobem la font de Rocapastora, enganxada sota les penyes.


A peu de carretera, a mà esquerra, trobem el l'església de Sant Llorenç de Sous, en ruïnes, que va ser la parròquia del poble de Sous (bàsicament nombroses cases escampades per la zona). Ja al segle IX es parlava d'una ermita i més endavant es va engrandir, però va ser fortament derruïda pels terratrèmols del segle XV, i no va ser restaurada fins al segle XIX. L'estat actual és d'abandonament, encara que s'hi fa alguna obra de rehabilitació.

Un cop passat l'església, deixem la carretera i ens enfilem pel corriol fins arribar al collet de les Sorreres, on tornem a trobar la carretera. Aquí el corriol continua directe fins al Mont, però jo he seguit la carretera per poder veure els Pirineus nevats, i sobretot, el Canigó.




En 1h33 he arribat al santuari de la Mare de Déu del Mont, a 1.124 metres d'alçada, i 750 metres de desnivell positiu. Almenys des del 1222 es venera la imatge de la mare de déu del Mont. Entre el 1313 i el 1318 es va construir el santuari per a ubicar-hi la mare de déu. En l'actualitat, hi ha un restaurant i també una hostatgeria.


Dalt el turó, trobem una estàtua de mossèn Cinto Verdaguer, on va acabar d'escriure el poema "Canigó", en una estada de mes i mig l'estiu de 1884.



Des de dalt el Mont, les vistes són extraordinàries: el Canigó, el Comanegra, el Basegoda, les Salines, el Pení, el cap de Creus, el golf de Roses, el Montgrí, el Montseny, Rocacorba, el Far, el pla d'Aiats, Cabrera, el Puigsacalm, el Pedraforca, el Puigmal, el Costabona...

La baixada l'he fet per on he pujat, menys el primer tram, que he baixat pel corriol. En 1h10 ja era al cotxe.

En total, 2h45 de caminada, 10.43 km i 750 metres de desnivell positiu.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada