divendres, 1 de juny del 2012

Resum meteorològic Sant Dalmai Maig 2012

Com que ja s'ha acabat el mes de maig, us faig un petit resum de com s'han comportat les temperatures, les precipitacions i els vents a Sant Dalmai.

La temperatura mitjana mensual ha estat de 16.6ºC (+1.4º respecte la mitjana). Ha estat un mes bastant més calorós que el normal, sobretot en els últims 10 dies. Pel que fa a la mitjana anual, però, encara estem una mica per sota de la mitjana (10.1ºC, -0.4º respecte la mitjana).

Si ens referim a la temperatura màxima, la més alta ha estat de 28.9º (el dia 30), mentre que la mitjana de les màximes, de 23.2ºC. Pel que fa a les mínimes, la més baixa ha estat de 3.9ºC (el dia 2), mentre que la mitjana ha estat de 10.8ºC.

Pel que fa a precipitació, durant el mes de maig han caigut 80,5 litres (molt semblant a la mitjana), però només 2 dies han caigut més de 10 litres (el dia 20, 40 litres, i el dia 21, 15 litres). Destacar la tempesta del diumenge 20 al migdia-tarda, amb una mica de calamarsa.  La precipitació anual és de 209,5 mm (gairebé 100 litres menys que la mitjana) i, per tant, ens trobem davant d'un any força sec.

Finalment, la ratxa maxima de vent va ser el dia 4 amb una ratxa de 54.7 km/h. La direcció predominant ha estat del SE (la brisa marítima). Com he comentat en altres entrades, a Sant Dalmai hi dominen dues tipologies de vent: la del component WNW i la del SE. A finals de la primavera i estiu domina la brisa marítima, mentre que la resta de l'any domina el vent terrer de l'oest-nord-oest.

A continuació us deixo tres imatges d'aquest mes:

Negror i arc de sant martí del 12 de maig:


Cortina d'aigua de la tempesta que baixava de la Garrotxa i que va deixar 80 litres a Castanyet i una bona pedregada a Santa Coloma de Farners (27 de maig). Fotografia que va sortir al 3/24:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada