dissabte, 27 d’octubre del 2012

Irrupció d'aire fred

En aquests moments, comença a entrar per l'Empordà la tramuntana, vent del nord que arriba en aquest cas des del centre i nord d'Europa. Això significarà una baixada dràstica de la temperatura per aquesta nit i tot el dia de demà.

Les temperatures mínimes podrien vorejar els 0 graus a moltes zones de l'interior de les comarques gironines i glaçar a les fondalades i llocs més freds. A més a més, les temperatures màximes es quedaran molt baixes, rondant els 10 graus. La presència del vent farà que la sensació de fred sigui acusada, això si, amb sol.

Us poso uns quants mapes de models:

En aquest mapa de temperatures a 850 hPa (aproximadament 1.500 metres d'alçada) previst per a les 9h del matí de demà, veiem com les temperatures arriben als -4ºC, amb un vent del nord intens.

En el següent mapa, de temperatures a 500 hPa (uns 5.000 metres d'alçada), les temperatures arriben a -30/32:

Són unes tempertures molt fredes per l'època en què es trobem. De fet, amb aquestes temperatures, la cota de neu és ZERO. Llàstima que no hi hagi precipitació...

I amb aquestes temperatures a alçada, podem tenir unes temperatures mínimes que voregin els 0 graus (dependrà molt si para el vent o no):

I les temperatures màximes, no superaran els 10 graus, amb una sensació de fredor molt important pel vent:


El récord de la temperatura mínima més baixa en un mes d'octubre és de 0.9ºC el 2010. A veure si el superem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada