dilluns, 1 d’octubre del 2012

Resum meteorològic Setembre 2012 Sant Dalmai

Finalment han arribat les pluges, al penúltim dia del mes, cosa que ha servit per mitigar la sequera i deixar empapats els conreus i els boscos. Ara només faltaria alguna llevantada més per poder carregar els embassaments.

Com a resum general, el mes de setembre ha estat termomètricament normal i pluviomètricament plujós (uns 30 litres per sobre la mitjana).

Han caigut un total de 88,5 mm repartits en 4 dies de pluja, encara que només en dos es van superar els 10 litres. El dia 29 van caure 60 litres, una xifra que no era superada des del 15 de novembre de l'any passat. Malgrat tot, encara estem molt per sota de la mitjana anual; de gener a setembre han caigut 339 litres, mentre que la mitjana correspondria a 477 litres. Destacar, però, que el mes de setembre ha estat de moment el mes més plujós del que portem d'any.

En l'àmbit termomètric, el mes de setembre ha estat normal, hem clavat la mitjana, 19.8º. Les primeres setmanes van ser més càlides que el normal, mentre que els últims dies han estat molt frescos. La mitjana de les temperatures màximes ha estat de 25.8º, mentre que la mitjana de les mínimes, 14.3º.La temperatura màxima absoluta ha estat de 30.4º el dia 6 i la mínima més baixa, 8.6º el 27.

Pel que fa a vents, ha dominat el component sud, amb una mitjana de 3.6 km/h i una ratxa màxima de 49.9 km/h el dia 26.

Us poso dues fotografies d'aquest mes, un arc de sant martí del 3 de setembre i una posta de sol amb núvols alts del dia 14:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada