diumenge, 23 de desembre del 2012

Canelons de Sant Esteve

S'acosten les festes de Nadal i més concretament Sant Esteve i, per tant, toca fer canelons. Ja fa uns anys que en faig i el dia de Sant Esteve venen a casa a menjar-se'ls.

Us poso la recepta que faig servir jo amb unes quantes fotos.

INGREDIENTS:

40 canelons

800 gr de carn de porc (llom)
800 gr de pollastre
500 gr de vedella
Tomàquet
Ceba
Pastanaga
Pebrot
Alls
Conyac


RECEPTA:

No té res de l'altre món. Primer, marco la carn amb una paella i ho retiro. Després, en una cassola més grossa, hi poso el tomàquet, una ceba, un pebrot, una pastanaga i uns quants alls. Es va sofregint fins que la ceba comença a enrossir-se. Després hi tiro tota la carn i ho salpebro. També hi poso un raig de conyac i que es vagi rostint.



Un cop tenim el rostit fet, el trituro i quan està ben triturat hi tiro el suc del rostit, així queda molt melós i la carn picada queda ben amassada i anirà millor per embolicar els canelons.



D'altra banda, anem bullint els canelons. Ho faig dues vegades, 20 en cada bullida, perquè els canelons no quedin enganxats.


Un cop bullits els canelons, els anem enrotllant amb la carn picada i emplatant.




Finalment, tirem la beixamel, i el dia de Sant Esteve, posaré el formatge ratllat i ho gratinarem tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada