dilluns, 19 d’octubre del 2015

Ja comencen els moviments per a la composició del Parlament

Aquest divendres o com a màxim el dilluns que ve (d'aquí una setmana justa) s'ha de celebrar el primer ple del Parlament d'aquesta nova legislatura.

I ja tenim dues notícies cabdals: ERC proposa Carme Forcadell com a presidenta del Parlament i la mesa del Parlament tindrà, segurament, majoria absoluta independentista.

La que havia estat presidenta de l'ANC serà la candidata a presidir el Parlament de Catalunya a proposta d'ERC. Però perquè això sigui així, la CUP hauria de votar a favor, almenys alguns dels seus diputats.

També avui s'ha sabut que la mesa del Parlament serà previsiblement independentista, amb 4 dels 7 seients per Junts Pel Sí (3) i la CUP (1), i Ciutadans, PSC i CSQP 1. La CUP encara no ha dit res.

Si la CUP no acceptés ocupar el quart lloc, Junts pel Sí només tindria 3 seients i, per tant, no hi hauria majoria absoluta indenpendenntista.  La importància de la mesa és important perquè és aquest òrgan qui decideix què es presenta i què no es presenta per poder debatre posteriorment al Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada