divendres, 2 d’octubre del 2015

Ple de l'Ajuntament de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai 24-9-2015

Han penjat el vídeo del ple a la web de l'Ajuntament. Us en faig cinc cèntims.

S'ha enviat al Ministeri d'Economia les línies generals del pressupost pel 2016. Es preveu un dèficit de 260.000 euros aproximadament (el dèficit del 2015 es tancarà en 298.000 euros), i que aquest dèficit quedi eixugat el 2023.

No es modifiquen els preus de les taxes municipals, a excepció del menjador de l'escola. Des de CIU es pregunta el motiu d'aquesta puja i si s'ha comunicat als pares. La regidora d'Ensenyament comenta que la pujada de preus és degut a que les monitores estan més hores i el menjar es fa directament a l'escola. Comenta també que s'ha comunicat als pares en una reunió, però un cop la pujada de preus ja era efectiva.

Es porta a votació els 6 candidats a jutge-ssa de pau. La més votada amb 6 vots és la Carme Matamala, que serà proposada com a nova jutgessa de pau.

S'aprova per unanimitat el plànol d'incendis forestals del municipi, després que no hi hagi hagut cap al.legació.

S'aprova per unanimitat una moció a favor de l'acollida de refugiats sirians. La regidora de benestar comenta que la gran majoria de persones refugiades aniran a ciutats grans i, per tant, no creu que a Girona arribin molta gent.

Es canvia el dia de la junta de govern local. Es passa de dimarts a dimecres, per incompatibilitat amb les reunions del consell comarcal per part del regidor Quim Vivas.

Pel que fa a precs i preguntes:

- Josep Borrell Bueno (GMI) demana disculpes pels errors de protocol durant la festa major, on no van ser convidats els membres de l'oposició. Diu que va ser sense mala fe i que n'aprendran per altres vegades.

- Josep Borrell Bueno: (GMI) pregunta als regidors de CIU que falten 3 tablets, dues de les quals comenta que es van deixar al despatx de l'alcaldessa Olga Guillem. Contesta l'Olga que ja preguntaran on són les tablets.

- Anna Cornellà (CIU): comenta que a la llar d'infants hi ha menys alumnes però més educadores que el curs passat i que a les tardes hi ha 9 nens-nenes i 5 educadores. La regidora d'ensenyament comenta que estan dins la ràtio prevista i que a la tarda són els primers dies i hi ha mainada que fa l'adaptació. Preveu que durant les properes setmanes hi hagi més mainada a les tardes.

- Xavier Cufí (CIU): pregunta el motiu per què durant el pregó de la festa major amb l'alcalde de Quesada es va treure l'estelada. L'alcaldessa contesta que van creure oportú treure-la per no provocar qualsevol tipus de problema i conflicte a l'alcalde de Quesada si algun diari de la zona publiqués una foto seva amb l'estelada al darrera. 

- Una persona del públic no identificada de Salitja pregunta sobre el cobert promès a Salitja. El regidor Quim Vivas respòn que està a l'espera que li diguin des de Salitja dia i hora, però que també cal primer fer un plantejament global d'actuació a la plaça.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada