divendres, 9 d’octubre del 2015

L'aparcament de la Copa, de pagament??

L'Ajuntament de Girona preveu implantar un “pagament tou” a l'aparcament de la Copa per garantir més rotació i evitar que molts vehicles hi aparquin durant dies. La proposta de l'equip de govern és que els conductors que vulguin aparcar en aquest pàrquing ho facin per dos euros al dia i que, a canvi, sigui un aparcament controlat i vigilat. Així ho confirma el tinent d'alcalde de Mobilitat, Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, que explica que la mesura “es portarà a aprovació en les pròximes ordenances i taxes per al 2016”, que habitualment s'aproven en un ple extraordinari al voltant de Fires. Però Alcalà explica: “Encara no sabem quan s'implantaria, la incorporació als preus públics és per tenir-ho a punt.”

El responsable municipal també recorda: “Aquesta proposta ja es preveu en el pla de mobilitat que vam aprovar per àmplia majoria del ple.” En concret, el desembre de l'any passat. Tot i així, Alcalà assenyala que la proposta s'explicarà als veïns més propers, i indica: “L'espai, el sol utilitzar gent de fora que treballa a la ciutat i la mesura pretén garantir que hi hagi rotació de vehicles, perquè ens trobem que hi ha casos de vehicles que s'hi estan aparcats durant dies.” A canvi del “pagament tou”, Alcalà explica que es vol que “l'aparcament passi a ser vigilat”. La intenció és que es faci un concurs per adjudicar la gestió amb la voluntat de poder aplicar les clàusules socials de què es va dotar el consistori perquè hi puguin aspirar empreses del tercer sector. La bossa d'aparcament gratuït de la Copa és de les més grans que hi ha a prop del centre, ja que hi caben uns 470 vehicles. Alcalà afirma: “Tenir un aparcament gratuït al centre és un luxe i apostem perquè la gent que ve de fora aparqui a fora i entri amb bus o altres mitjans.” Per això, el pàrquing de la Copa també es preveu que pugui incorporar servei de Girocleta amb alguna fórmula que faciliti amb el pagament l'arribada al centre de la ciutat.

A banda de l'aparcament de la Copa, el pla de mobilitat preveu dues zones més amb “pagament tou”. L'una seria un tram de l'aparcament de Can Sarasa, a tocar de la Devesa, que podria ser un pàrquing de pagament per hores, en especial els dimarts i els dissabtes per la seva proximitat al mercat. L'altre espai que podria ser de “pagament tou” són 150 places que hi ha a la prolongació d'Emili Grahit.

PUNT AVUI 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada