dilluns, 18 de juliol del 2016

80 anys del Alzamiento

Sí, avui fa 80 anys exactes que va començar la guerra civil. De fet, el general Mola o Ramon Serrano Suñer es van sublevar a Melilla el dia abans. La seva intenció era fer un cop d'estat, derrocar la República i l'establiment d'un règim militar. En no guanyar, tot es va embolicar més i va començar la guerra civil. Una guerra civil i un cop d'estat que avui el PP encara no ha condemnat plenament, i que molts fills i néts no saben on estan enterrats els seus pares i avis.

Després de no triomfar a Melilla el 17 de juliol, el 18 de juliol del 1936 la sublevació es va estendre per tot Espanya. Franco que era al Marroc va entrar per Gibraltar i es va unir a la insurrecció militar de Queipo de Llano a Sevilla, Llopis a les Balears, Mola a Valladolid, etc. 

El 20 de juliol, Franco va emetre el primer comunicat de guerra 

 

 El 18 de juliol del 1936 és conegut com el dia del "Alzamiento". Durant el franquisme, aquesta data era molt simbòlica: des del "espíritu del 18 de julio", a la festa nacional fins el 1977 i també el dia que es cobrava la paga extra de l'estiu als treballadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada