dimarts, 19 de juliol del 2016

Incendi a la serra de Coguls, a Vilobí.

Aquesta tarda, cap a les 16h aproximadament, ha començat un incendi a la serra de Coguls, en un espai agrícola-forestal, molt a prop de la urbanització de Santa Coloma Residencial i al sud del torrent de Bagastrà. Tot això al terme municipal de Vilobí, almenys una part.

El meu pare i jo hem intentat entrar a Santa Coloma Residencial, però els mossos ja no deixaven entrar. Després hem anat cap a les Clarisses, hem baixat fins a can Viader i hem agafat el camí que porta cap a Santa Coloma Residencial; al trencant dels pins de can Picó ja hi havia un parell de veïns més del poble i ens hem quedat allà. Aquest camí l'han fet servir els camions de bombers, vehicles ADF per poder transitar pels diferents flancs de l'incendi.

En arribar, hem vist com bales de palla d'un camp proper estaven cremant, i la fumera era molt densa, normalment blanca, però de tant en tant era negra i també hem vist les flamarades. Durant tota l'estona que hem estat allà, hi havia quatre helicòpters i com a mínim uns 8 camions de bombers, a més de diversos vehicles dels ADF, i també diversos tractors llaurant o amb cubes d'aigua.

Després d'unes tres hores, hem  marxat, quan hem vist que el foc semblava que era més petit (almenys era la nostra impressió).

A causa de l'incendi, s'han desallotjat els tres carrers de Santa Coloma Residencial més propers a l'incendi.

Segons el Diari de Girona,  "l'avís d'aquest incendi ha arribat a les 16.24 hores i ha mobilitzat ja 29 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament i 3 helicòpters bombarders). Els veïns estan sent traslladats al camp de futbol que hi ha a la zona. Els Mossos d´Esquadra, que hi estan treballant amb 10 patrulles, també estan fent seguiment de l´evolució de l´incendi a la casa de colònies can Viader, on en aquests hi ha 23 menors i 3 monitors. Les flames, ara mateix, evolucionen per la serra de Coguls i el torrent de Bagastrà, al sud de l´Eix Transversal. L´incendi, ara mateix, està actiu."

Us poso tota una sèrie de fotografies que he fet des d'allà mateix.



També poso dues fotos aèries dels Bombers, de la zona afectada:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada