dimarts, 19 de juliol del 2016

El 19 de juliol del 36, derrota del cop d'estat a Barcelona i inici dels assassinats per part de les esquerres

A la matinada del 19 de juliol, els primers militars insurrectes van sortir als carrers de Barcelona, però de seguida s'aixequen barricades per part de militants d'esquerres i sufoquen de seguida el cop.

D'altra banda, aquesta victòria va suposar que el poder real a Barcelona (i a Catalunya) anés a parar en mans del poder popular, i sobretot dels anarquistes. 

A partir del 20 de juliol, a molts pobles van començar a produir-se assassinats de religiosos, persones adinerades o persones que potser si o potser no eren de dretes. Tot aquest període tant convuls i penós per part de certes esquerres a Catalunya va durar gairebé 1 any.

Una de les persones assassinades pels anarquistes va ser en Ton Terris Fauria, germà de la meva besàvia. En Ton era de Sant Hilari, i el van matar a peu de la carretera N-II, a prop de Caldes de Malavella, el 22 d'agost del 1936, després d'haver-lo arrestat juntament amb el mossèn de Sant Hilari i d'altres persones. El motiu de l'assassinat? Segurament la revenja o l'odi de certes persones que en nom de la democràcia van anar solucionant els seus problemes personals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada