divendres, 8 de juliol del 2016

No pagar la feina mal feta


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) reclamarà una "compensació" a Sigma Dos pel fracàs de l'enquesta a peu d'urna del 26-J que va ser emesa per TV3. Així ho ha confirmat Núria Llorach, presidenta en funcions del consell de govern de la CCMA, que ha recordat que en el contracte amb l'empresa autora del sondeig hi ha una "clàusula" que preveu aquesta possibilitat per casos "per desviació dels resultats". L'enquesta, per exemple, pronosticava un clar sorpasso de Podem sobre el PSOE.

Llorach ha fet aquestes declaracions davant la comissió parlamentària de control a la CCMA preguntada per la diputada de Catalunya Sí que es Pot, Jéssica Albiach. I ha considerat que "el marge d'error" que es va produir en l'enquesta del vespre del 26 de juny "en cap cas és acceptable" tenint en compte que la seva emissió a la televisió pública catalana va tenir un 21% de quota de pantalla.

 La presidenta en funcions ha concretat que la Corporació, juntament amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) i la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA), ja estudia exercir la clàusula compensatòria a l'empresa que va ser escollida "fruit de concurs públic" i va rebre un import per "sobre dels 300.000 euros". D'aquests, la CCMA va aportar uns 42.000 euros, segons ha precisat Llorach.

D'altra banda, en resposta al diputat de Junts pel Sí, Sergi Sabrià, la presidenta ha especificat que la fitxa tècnica del sondeig va reduir el nombre d'enquestats respecte altres vegades amb una mostra de 12.120 persones i també es van rebaixar el nombre de col·legis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada