dissabte, 29 de juliol del 2017

El Taillón (3.144 metres) des del coll de Tentes i la Brecha

Surto del càmping d'Escarrilla a les 5h05, pujo cap al Portalet, Laruns, Aubisque, Soulor, Argeles, Luz St Saveur, Gavarnie i agafo la carretera que porta a l'estació d'esquí de Gavarnie i finalment al coll de Tentes, on arribo a les 07h40. A les 7h45 començo a caminar. Estem a 2.200 metres.

El primer tram és per un camí mig asfaltat fins arribar al coll de Bujaruelo (la carretera arribava fins aquí, però els nombrosos desprendiments de roca van fer tallar l'accés), en 20 minuts i a una alçada de 2.280 metres.




Un cop al coll de Bujaruelo, girem a l'esquerra i anem pujant molt suaument per sota les parets dels Gabietos.

Quan ens trobem el camí que puja directament del circ de Gavarnie, ja es veu el coll de Serradets, i la pujada es fa més dura.


I aquí ens trobem amb la glacera del Taillón, i el Dedo (o la falsa Brecha) dalt de tot:

Si mirem enrera, ens trobem amb el Vignemale, i l'helicòpter que va fent viatges des del coll de Tentes al refugi de Serradets, que està tancat i en obres.

Després d'un últim esforç, i en 1h30' i 2.598 metres, arribem al coll de Serradets.

I al cap de cinc minuts, al refugi de Serradets, on ja podem contemplar la brecha de Roland.


 Des del refugi també es veu la cascada de Gavarnie.



Fins arribar a la brecha, és mitja hora, però de pujada molt forta al principi, fins arribar a peu d'una clapa de neu que la travesso en diagonal per arribar ja a la brecha.

Un cop a la brecha, girem a la dreta, passem per sota la Punta Baizillac i ens trobem amb el Dedo o falsa brecha, 2.909 metres.


Ja es veu el Taillon, al fons, i en 3h30' faig el cim.

Des de dalt, les vistes són espectaculars, amb el Mont Perdut i el Casco a un costat, el Vignemale a un altre, i Ordesa cap a l'altre. I des d'aquí es veu clarament el coll de Tentes i on tinc el cotxe.



La baixada es fa ràpida, i en 2 hores ja sóc al cotxe, després de fer 15.15 km en 5h25 sense comptar parades (gairebé 6 hores en total).

Aquí hi ha l'enllaç del recorregut al wikiloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada