dissabte, 29 de juliol del 2017

Els ibones d'Anayet

Aquests ibons, situats a ponent del Portalet, són una delícia dels Pirineus. La panoràmica sobre l'Anayet i també sobre el Midi d'Ossau justifiquen la ruta.

Els cotxes s'han de deixar al petit aparcament que hi ha a peu de la carretera que porta al Portalet, passat Formigal, al corral de las Mulas.

El primer tram fins als edificis de l'estació d'Anayet és asfaltat, d'una mitja hora i a partir d'aquí comença ja el corriol.




Girem a la dreta i ens adentrem al barranc de Culibillas, i anem pujant entre prats i roques i resseguint un torrent, fins que arribem al pla on trobem els ibons d'Anayet, a uns 2.230 metres d'alçada.





Al nord-oest hi tenim el coll, amb l'Anayet i el Vértice.







I al nord-est, la majestuositat del Midi d'Ossau.






Els colors vermellosos són els dominants en tot aquest entorn, i el llac, depenent d'on el vegis, agafa un color rosat. En aquest entorn el meu avi hi va passar algun dia i nit, escalant mentre feia el servei militar, farà ja 45 anys.

I baixant, tens una perspectiva de tota la zona de muntanyes de 3,000 metres de la zona, des del Balaitus a l'esquerra, fins als Infiernos i el Garmo Negro.


La ruta té 12.6 km, amb 805 metres de desnivell positiu, 1h35 de pujada i 1h de baixada.

Aquí hi ha l'enllaç de la ruta al wikiloc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada