divendres, 28 de juliol del 2017

Ruta del balneari de Panticosa als ibones Azules i de Bachimaña

Des del balneari de Panticosa hi ha moltíssimes rutes a fer. Si seguim el GR-11, es pot fer aquesta ruta que et porta a nombrosos ibons d'origen glacial.

El camí comença a la dreta del refugi de la Casa de Piedra. El corriol comença fort, i en 10 minuts arribes a un petit mirador on pots observar tota la zona del balnerari i també els cims de més de 3.000 metres del Garmo Negro, l'Algas o l'Argualas.


Mentre anem guanyant alçada, ens apareixen nombroses cascades:


I al cap d'una mitja hora ens trobem davant d'una paret de roca, la cuesta del Fraile. A dalt de tot, hi ha el refugi i l'ibon de Bachimaña inferior, en 1h20' i uns 550 metres de desnivell. Estem a 2.150 metres d'alçada.




Anem vorejant per l'esquerra l'ibon baix fins arribar en 10 minuts a l'ibon de Bachimaña Alto, que és el més gran de la zona, amb una illa al mig.



Un cop arribem a la cua del ibon, tornem a pujar una mica per arribar a l'ibon Azul inferior:


I finalment, l'ibon Azul superior, a 2.414 metres d'alçada i 2h30' des del balneari. Els Infiernos, amb la seva marmolera, ens vigilen.



La baixada, 2 hores més, fins al balneari, per un total de 4h30' (sense comptar les parades), 13.44 km i 875 metres de desnivell positiu.

Aquí teniu l'enllaç de la ruta al wikiloc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada