dilluns, 9 d’abril del 2012

Marxa de Bellcaire

El dilluns de pasqua sempre hi ha la marxa de Bellcaire. Feia molts anys que no la feia (aquesta frase l'aniré repetint moltes vegades en moltes curses i marxes, després del meu parèntesi de 15 anys), però el que no ha canviat és el lloc de sortida i arribada (el local social i la pista poliesportiva).

Com que la marxa comença a les 8h i tinc un bon tros de camí, m'aixeco a les 6h i cotxe cap a Bellcaire. Arribo a les 7h en punt i una mica més i haig d'ajudar a muntar taules... Després arriba en Jesús i ens inscrivim. Una mica més tard arriba en Carles amb un veí seu de l'Escala i anem a fer el tallat a un bar del poble, perquè el bar del local social està tancat (quina visió de negoci que tenen aquests, comenta en Jesús).

Un cop fet el cafè, anem cap als cotxes i sortim. Els primers metres els fem tot junts per escalfar, i també perquè són ben planers. En Jesús i en Carles marxen una mica endavant i jo vaig tirant a ritme de 5 min/km. Cap al quilòmetre 5 comença la pujada i els perdo de vista. Un corriol enmig del bosc, amb molta sorra, ziga-zagues, fins arribar a l'avituallament (km 7) on has de triar de fer la ruta curta o la llarga. Trio per la curta (12 km i escaig diuen). És deixar l'avituallament i comença una forta pujada de gairebé 2 quilòmetres que et porta cap al Puig Roig (aquí enllaça la ruta llarga, que ha anat fins a l'institut de Torroella, ha pujat pel coll de Santa Caterina i ha passat per l'ermita). Malgrat fer un bon tros caminant, la pujada et porta dalt la carena, amb una vista impressionant sobre l'Escala, el golf de Roses, les Alberes i el cap de Creus. Carenegem una mica per corriols, enmig d'una brolla de romaní i estepa blanca, amb garrics que et punxen les cames, fins que anem baixant fins arribar a Bellcaire.

El recorregut total ha estat de gairebé 14 quilòmetres i l'he fet amb 1h25, a ritme de 6'08 el quilòmetre. La ruta llarga ha estat de gairebé 18 km (una mica més curta del què deien a la sortida).

Un cop arribats, sardinada i poca cosa més. He esperat que arribessin en Jesús i en Carles de la llarga i cap a Sant Dalmai.

Aquí us deixo l'enllaç de la marxa.

I la següent la cursa dels esports parra aquest mateix diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada