dilluns, 30 d’abril del 2012

Resum climatològic Abril 2012 Sant Dalmai

Ara que s'acaba el mes d'abril, és hora de fer un resum del què ha passat a Sant Dalmai en l'àmbit de precipitacions, temperatures, etc.

Com a resum, podem dir que el mes ha estat lleugerament més càlid i plujós que la mitjana.

La temperatura mitjana mensual ha estat d'11.9ºC (+0.3ºC). La mitjana de les temperatures màximes ha estat de 17.1ºC (inferior al mes de març), mentre que la mitjana de les mínimes de 7.1ºC.

El dia que ha fet més calor va ser el primer (dia 1) amb 22.4ºC. La temperatura mínima més baixa, d'1.7ºC el dia 17. Per tant, aquest mes d'abril no ha glaçat, encara que a nivell de terra si (el termòmetre s'ha de situar a 1,5 metres d'alçada per marcar la temperatura ambient. Quan interessa conèixer realment la temperatura del terra -per temes agrícoles, per exemple- el termòmetre se situa arran de terra. Les diferències poden ser molt grans).

En el que portem d'any, la temperatura anual és encara inferior a la mitjana, concretament 8 dècimes.

Pel que fa a precipitacions, han caigut un total de 87,5 mm (uns 20 litres més que la mitjana), encara que han sigut més ruixats o tempestes que no pas pluja d'anar caient (no hi ha hagut cap llevantada). Mirant els dies de pluja, es pot comprovar que dels 13 dies que ha plogut, només en 4 dies han caigut més de 10 litres.

L'any 2012 continua sent sec, ja que portem 139 litres (quan la mitjana serien uns 220 litres).

Finalment, si ens referim al vent, ha estat un mes més ventós que els altres del 2012. El vent mitjà ha estat de 4,4 km/h, i la ratxa màxima 66 km/h el dia 25. El component dominant al mes d'abril (igual que al gener, febrer i març) ha estat de WNW (a l'estiu, en canvi, el vent dominant és el SSE).

Per acabar, us poso unes quantes fotografies del mes d'abril:



Mammatocúmuls el 14 d'abril. Foto que va sortir al Temps Vespre de TV3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada