dimecres, 5 de setembre del 2012

40 anys de la massacre de Munic

El 5 de setembre de 1972, avui fa 40 anys, i dins dels Jocs Olímpics de Munic, 11 membres de l'equip de lluita lliure d'Israel van ser presos com a ostatges per part de 8 militants palestins que pertanyien a l'organització Setembre Negre. Els segrestadors demanaven l'alliberament de tota una sèrie de palestins confinats en presons israelianes. El govern d'Israel s'hi va negar i al cap de poques hores es va arribar a un acord perquè portessin els segrestadors a un aeroport de Munic perquè els portessin a el Caire. En arribar a l'aeroport, es va il.luminar tot el recinte i es va obrir foc per part de la polícia alemanya.

El resultat? Tots els ostatges morts (algun ja havia mort a la vila olímpica), un policia alemany i 5 militants palestins; els altres tres, van ser capturats.

Com sol passar moltes vegades, el COI i el comitè organitzador, en lloc d'enfrontar-se a la realitat, la van intentar minimitzar. Es van suspendre només les proves de l'endemà, mentre que tot va continuar com si no hagués passat res. L'equip israelià va abandonar els Jocs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada