dimarts, 27 de febrer del 2018

Pausa fins aquesta tarda en la nevada

A hores d'ara, no neva a cap punt de Catalunya.

Entre ahir a la tarda i aquesta nit, a la comarca d'Osona i Garrotxa han rebut un paquet prou destacable de neu: Olost de Lluçanès (23 cm), Tavèrnoles (22 cm), Espinelves (21 cm), Vic (19 cm, encara que a Sant Llàtzer uns 30 cm), Sant Feliu de Pallerols (19 cm), Arbúcies (13 cm), Berga (12 cm), Santa Pau (12 cm), etc.

Ara al matí, a les Terres de l'Ebre comencçarà a nevar, dèbilment, a cota zero. I aquesta franja de precipitació anirà pujant i generalitzant-se de cara a la tarda, vespre, nit. A les comarques gironines, no serà fins la nit o matinada de dimecres, per tant, qui vulguem anar a veure el Girona-Celta, sembla que no ens mullarem.

La cota de neu serà molt baixa (0-200) fins demà al matí, quan ens afectarà la part més activa del front, però també la més temperada. La cota pujarà ràpidament, però el fred instal.lat a l'interior pot fer que la cota no pugi tant ràpidament, i ens puguem trobar amb nevades intenses a la Catalunya interior per sobre els 400-500 metres. De cara a la tarda, la cota de neu s'enfilarà per sobre els 1.500 metres.

Però la pluja no pararà, perquè fins dijous al matí pot ploure de manera abundant. I atenció a la fosa de neu, perquè entre la pluja que caurà i la neu que es fondrà, els rius i rieres baixaran molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada