diumenge, 18 de febrer del 2018

Victòria important de l'Uni a la pista del Gernika

Sempre costa tornar a entrar en joc després d'una parada per les seleccions, i amb una Shante Evans que havia jugat 70 minuts en dos partits i María Conde que també havia jugat amb Espanya.

Però l'Uni ha sabut guanyar a una pista de Maloste complicada, amb un Gernika que ha jugat molts minuts en zona i que semblava que ens costaria guanyar.

Els primers minuts de partit han sigut una constant de pèrdues, errors i pocs punts (8-8 en 6 minuts), però dos triples de Mendi i Núria han portat el 17-22 al final del primer quart, amb Dongue i Colhado am 6 punts. Cinc punts seguits de María Conde en començar el segon quart han posat el 21-29, però a partir d'aquí, el Gernika ha començat a defensar en zona i l'Uni s'ha encallat. Un àrbitre s'ha lesionat i el partit s'ha parat durant uns minuts, que ha perjudicat potser més a l'Uni. Dongue anotava tot el que tirava i el Gernika ha empatat a 35, encara que un bàsquet de Núria Martínez ha posat el 35-37 a la mitja part.

Maria Pina no havia aparegut encara al partit (havia anotat els dos primers punts del partit), però ha fet 5 punts seguits en començar el tercer quart, i Dongue, Alston i Caldwell trobaven moltes cistelles fàcils, posant una diferència de +9 (48-39 i 50-41 al minut 25). L'Uni Girona, però, ha començat a apretar més en defensa, i gràcies a Evans i Mendi, ha pogut anar retallant distàncies fins a l'empat a 56 al final del tercer quart.

Els últims 10 minuts no hi ha hagut color, i l'Uni ha fet un parcial d'arrencada de 0-7, amb el trident María Conde-Shante Evans-Magaly Mendi continuant encistellant, arribant al 67-79 final.

Les màximes anotadores han sigut Shante Evans i Dongue amb 21 punts. Conde ha fet 17 punts, Mendi 14, Colhado 8 punts  i 11 rebots, Traore 8 punts i 5 rebots, Núria Martínez 5 punts, 7 rebots i 5 assistències, Alminaite 4 punts i Rosó 2 punts.

Amb aquesta victòria, l'Uni Girona manté la segona posició, i dimecres rebrà l'IDK a Fontajau.