divendres, 15 de març del 2019

L'Uni Girona fa història i es classifica per les semifinals de l'Eurocup Women

L'Spar Citylift Girona és el primer equip de bàsquet femení català que es classifica per les semifinals d'una competició europea. L'Ignis Mataró havia arribat als quarts de final de la Recopa la temporada 1971-1972; el Picadero a la Copa d'Europa de la temporada 1975-1976; l'Hispano Francès a la copa Ronchetti la temporada 1975-1976; el Picadero a la Copa d'Europa la temporada 1978-1979; els Cantaires de Tortosa a la copa Ronchetti la temporada 1986-1987; i l'Uni Girona la temporada passada a l'Eurocup Women.

Ahir, l'Uni Girona va guanyar 61-54 a l'Asvel Lyon i es va classificar per unes semifinals que comencen ja el dijous que ve a Fontajau i la tornada el dijous 28 contra el BLMA Montpeller.

El partit va començar amb un encert en triples del Lyon i molts rebots per elles, que feia que l'Uni no pogués córrer. Els nervis i els 23 punts d'avantatge van fer que el Lyon arribés a guanyar 20-32 a meitats del segon quart. Però quan l'Uni va començar a apretar, les distàncies es van anar reduint (26-32) a la mitja part. Al minut 5 del tercer quart, l'Uni es va posar per davant 38-37, i ja no va anar més al darrere del marcador.

Gabby Williams amb 16 punts continua aportant molt al joc malgrat només fer un parell de setmanes que està a l'equip. Ahir, Laia Palau i Núria Martínez van fer un màster de joc, mentre que a la pintura, Nadia continua fent molt malgrat estar lesionada, Bea Sánchez se la veu cada vegada molt millor, i Hampton va a ratxes.

En l'últim minut, Aina Martín i Júlia Soler també van tenir els seus segons de glòria, i el partit va acabar amb una volta d'honor de l'equip, davant dels 3.000 espectadors de Fontajau.

Les semifinals de l'Eurocup Women seran: Uni Girona-BLMA Montpeller i Schio-Nadezdhda (que va eliminar el Perfumerías guanyant a Salamanca).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada