diumenge, 17 de març del 2019

Torre del Mir des de coll d'Ares

Ruta circular entre Catalunya i el Vallespir, entre els municipis de Molló i Prats de Molló. Sortida i arribada és el coll d'Ares, la pujada es fa seguint la carena i la baixada per pista.



El coll d'Ares (1.513 m) és el punt de connexió del Ripollès amb la zona de Ceret, i on fa 80 anys molts innocents van passar-hi per fugir del franquisme.

Des del mateix coll, es veu un rètol a mitja alçada i un petit corriol. Es puja per mitja vessant fins arribar en 5' a la carena de la muntanya, amb un tancat de filferro. Bona part de la pujada es farà seguint aquest filat, no té pèrdua.

Vas pujant i baixant petits turons com el puig de les Forques (1.622 m), puig Pedrissa (1.638 m) o el puig de les Basses (1.634 m).




















Abans d'arribar al puig de les Basses, trobem una pista que és la que farem servir de baixada.

En 1 hora arribem a les basses de Puig Sec (o de Fabert també he vist).



Aquí girem a mà dreta i baixant arribem a la Torre del Mir (1.500m). Aquesta torre és del segle XIII, restaurada el 2009. És un edifici de planta circular, tres pisos i un extraordinari mirador de 360° al seu cim. Les vistes del Canigó són extraordinàries, Prats de Molló queda ben bé sota, i es té una perspectiva clara de bona part de la ruta efectuada.











Reculem fins gairebé les basses, on trobem la pista que durant 1 hora hi caminarem. Travessem pinedes de pi negre i també fagedes, fins arribar a la carretera. L'agafem durant uns 10' i arribem a coll d'Ares.














La ruta són 13.7 km, amb uns 300 metres de desnivell positiu, 2h20 en total (1h10 fins la Torre del Mir).

Baixant, visita a a Molló, amb l'església de Santa Cecília, d'estil romànic, la Font Vella i el seu safareig...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada