diumenge, 3 de maig del 2015

50% d'escons i 50% de vots

Últimament, s'està discutint si després del 27-S cal una majoria absoluta d'escons per continuar endavant amb el procés d'independència de Catalunya o si a més cal una majoria absoluta de vots.

Jo sóc partidari dels dos. Hi ha "opinadors" o tertulians que diuen que el 50% de vots és gairebé impossible, perquè el procés es desinfla, bla bla bla.

Avui La Vanguardia ha publicat una enquesta sobre les eleccions catalanes en què CIU-ERC-CUP tenen la majoria absoluta dels diputats (71-74) i en vots un 47.1%. Si amb el souflé desinflat i des de Madrid fotent por, i aquests tres partits només estan a 3% de la majoria absoluta, qui diu que això està perdut???

Potser que nosaltres anem fent feina i sobretot que els polítics no la caguin, que amb tot el que han cagat, el vàter està a punt de vessar.


Com es pot veure, CiU perdria uns 15 diputats, mentre que ERC en guanya 6 i la CUP 7. Ciutadans puja fins a 26 diputats, mentre que el PSC perd 7, el PP 10 i ICV 5. Podemos entra al Parlament amb 6-8.

Per províncies, majoria sobiranista amplíssima a Girona i Lleida, mentre que a Barcelona i Tarragona les coses s'igualen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada