dimecres, 20 de maig del 2015

Diari de campanya: porra electoral de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai.

Si fem un anàlisi de les últimes 3 eleccions municipals (2003-2007-2011), des que va plegar en Ramon Rovira i es va obrir una etapa nova, amb nous partits, veurem com sempre hi ha hagut 2 blocs més o menys clars: CIU i una oposició que, a vegades amb un sol partit i a vegades amb més d'un (Entesa-GMI-ERC), ha estat clarament oposada a CIU. El 2011 es va presentar el PP, amb 76 vots.

A continuació us poso els vots aconseguits per aquests dos blocs en les tres eleccions passades:

2003: CiU- 778 vots
          Bloc esquerres- 715 vots

2007: CiU- 862 vots
          Bloc esquerres 592 vots

2011: CiU- 762 vots
         GMI- 698 vots

Com es pot observar, el vot màxim de CIU és de 862 vots, i el del bloc d'esquerres en 715 vots. Si ens fixem en les últimes eleccions, CIU va guanyar per 64 vots (concentrats a l'urna de Salitja i Sant Dalmai) al GMI.

Si prenem com a base aquests vots, veiem com CIU voreja sempre els 800 vots, mentre que el bloc d'esquerres els 700.

Si ens posem en la situació actual, al municipi es presenten 3 llistes: CIU, GMI i ERC. Teòricament, si CIU manté els seus vots (que s'ha de veure), es veuria afavorida per la possible divisió dels vots unitaris del GMI de fa 4 anys en les dues candidatures que es presenten en aquestes eleccions (GMI i ERC).

Per tant, possiblement la majoria absoluta o no de CIU depèn de la confiança que tinguin els votants de CIU de fa 4 anys avui. Si la fidelitat del vot convergent és alt, tindrà possibilitats de mantenir la majoria absoluta; si la fidelitat baixa, ho tindrà difícil.

A més, segurament si CIU no té majoria absoluta, sembla bastant clar que el GMI i ERC pactaran. 

A veure que passarà el diumenge.

Jo em tiro a la piscina i faig una porra:

CIU 5-6 regidors

GMI 4-5 regidors

ERC 1 regidor

Algú s'hi apunta??

Si voleu fer la vostra porra, poseu un comentari, i si voleu, el nom i cognoms (i si no, cap problema). El guanyador tindrà la felicitat d'haver encertat.


1 comentari: