dimarts, 5 de maig del 2015

Diari de campanya: els consells comarcals

El diu 24 de maig, a part dels ajuntaments, també es triaran els consellers dels consells comarcals. No és una votació directa, sinó que a partir dels resultats locals es conforma el consell comarcal.

Un cop se saben els resultats en vots i els nombres de regidors de cada municipi i partit polític, se sumen per separat vots i regidors. Els partits grans, o sigui, CIU, ERC, PSC, PP, ICV, CUP, Ciutadans, etc. no hi ha problemes a l'hora de sumar vots i regidors.  En el cas de partits independents (que no sempre es presenten a tots els municipis d'una comarca), prèviament a les eleccions, han d'agrupar-se i publicar-ho, per tal que un cop se sàpiguen els resultats se sumin conjuntament pel consell comarcal.

Doncs un cop s'acaba el recompte se sumen els vots de cadascun dels partits i el nombre de regidors. Si se supera el 3% de vots i de regidors, se sotmet els resultats segons la llei d'Hondt. Se sumarà el percentatge de vots i regidors, sabent així el resultat total per comarca.

El 2011, a la comarca de la Selva, CIU va treure 13 consellers, ERC 6, PSC 6, FIC (Independents) 3, PP 2, ICV-EUIA 2, MILLOR 1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada