dimecres, 13 de maig del 2015

Diari de campanya: tot toc, que hi ha el POUM???

Qui hagi seguit la política municipal de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, sabrà que el POUM ha estat un dels principals aspectes polèmics de la legislatura.

El POUM ja fa gairebé 10 anys que es va començar a fer, en època de l'alcalde Busquets, i quan hi va haver el canvi amb l'Olga Guillem es va continuar endavant.

L'oposició sempre s'ha oposat el POUM perquè creien que hi havia un creixement excessiu en l'àmbit residencial. L'octubre del 2014, l'alcaldessa va retirar el POUM quan ja estava a punt d'aprovar-se definitivament.

Ara que hi han eleccions, pensava que tots els partits dirien la seva, no? Si estàs en contra d'una cosa, proposa una altra, no?

Doncs no. Us poso el què diuen del POUM els tres partits polítics:

ERC: "Exposarem l'estat actual del POUM abans de l'aprovació definitiva i si cal modificar-lo segons les necessitats del municipi". 

Quines són les necessitats del municipi? Es farà una consulta? Es proposaran canvis? Quina és la posició exacta d'ERC sobre el POUM aprovat inicialment?

GMI: "Refent el POUM amb responsabilitat i participació ciutadana, amb criteris de sostenibilitat i racionalitat, minimitzant l'ocupació de nous sòls i preservant el territori". 

Bé, aquí almenys sabem que es vol minimitzar l'ocupació de nous sòls. Però això és bastant vague. Què passarà amb tota la zona residencial prevista a ponent del nucli de Vilobí, entre l'Onyar, la carretera de Santa Coloma i la carretera de Vilobí? O l'ampliació de la zona industrial de l'Empalme?

CIU: no he vist res relacionat amb el POUM. Ja els hi està bé el POUM que van tirar enrera fa 6 mesos?

Bé, no entenc que un tema que hagi portat tanta polèmica l'última legislatura, passi tant desapercebut en els programes de tots els partits polítics.

Com deia abans, potser el POUM no hi és i tampoc se l'espera...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada