dijous, 14 de maig del 2015

S'acaba l'onada de calor

Fa poques hores ha començat a bufar la tramuntana i hi ha hagut un canvi de masses d'aire, allunyant la massa càlida africana i entrant una més fresca atlàntica.

Han sigut dos dies (13 i 14 de maig) amb temperatures superiors als 36º a molts llocs, i una nit (la del 13 al 14) que ha sigut tropical (mínima superior als 20º) a llocs del litoral i també de muntanya (inversió tèrmica).

Per exemple, avui s'han superat els 36º a Vinebre, Benissanet, Caldes de Montbui, al pantà de Siurana o a Hostalets de Pierola. 

Aquesta matinada, la temperatura mínima ha estat superior als 20º per exemple al santuari de Queralt (22.7), a Tagamanent, Ulldemolins, a Horta de Sant Joan, etc.

S'han trencat alguns registres històrics de calor en un mes de maig, i més encara si tenim en compte que encara estem en la primera quinzena, sobretot a zones del prelitoral central, com moltes àrees de l'Alt Penedès o al Baix Llobregat.

A Sant Dalmai, la temperatura màxima ha sigut de 30.6º avui i de 30.2º ahir. La presència de núvols durant tots els dies ha impedit que la temperatura pugés més. Per tant, el registre històric dels últims 10 anys encara el tenim del 3 de maig d'enguany, amb una màxima de 32.3º.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada