divendres, 5 d’agost del 2016

Els números dels Jocs Olímpics de Rio

206 països: La lluita per liderar el medaller dels Jocs tornarà a ser cosa dels Estats Units, la Xina, el Regne Unit o Rússia -tot i que aquests últims arriben molt condicionats per la sanció del dopatge-. En aquesta edició participarà un equip de refugiats, format per deu atletes que competiran sota la bandera olímpica.

10.500 atletes: Rio reunirà molts esportistes de diferents nacionalitats però el país que contribueix més generosament a la xifra és Estats Units, que n’enviarà 555 atletes -263 homes i 292 dones-.

42 modalitats esportives: Des d’atletisme fins a natació passant per boxa o futbol. Una llista de 28 esports que en aquesta edició de 2016 incorpora dues disciplines noves. El golf torna a ser esport olímpic després de 122 i el rugbi a set debutarà en unes Olimpíades. En total es disputaran 306 proves.

16 anys: Els que té l’atleta més jove de tots els Jocs. Ell és Kanak Jha, un jugador nord-americà de tennis taula. A més, Jha té l’honor de convertir-se en el primer esportista nascut a partir de l’any 2.000 que participarà en unes Olimpíades.

50.000 voluntaris: Procedents de 156 països diferents, els voluntaris són fonamentals d'un esdeveniment com el de Rio. Gairebé el 20% són estrangers i s'encarregaran de dur a terme moltes tasques operatives com col·laborar amb els mitjans de comunicació, senyalitzar els transports o formar part de l'equip situat als mostradors d'ajuda.

380.000 turistes: Està previst que s’omplin la majoria dels recintes esportius, venent un total de set milions i mig d’entrades. Els tiquets, a preu molt econòmic, es podran aconseguir a partir de 5,5 euros -en funció de la transcendència de la prova-.

2.488 medalles: Són les que planeja entregar l’organització entre els esportistes guanyadors. D’aquestes 2.488, 812 són d’or, 812 de plata i 864 de bronze.

12.000 portadors de la torxa: La torxa olímpica  passarà a través de dels 26 estats que conformen Brasil per acabar entrant a  l’Estadi de Maracanà i encendre el peveter, un dels grans al·licients de la primera jornada dels Jocs.

3.504 apartaments: La Organització ha construït una vil·la olímpica per acollir atletes i entrenadors. La nova seu dels esportistes ha generat disparitat d’opinions sobre l’estat de les habitacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada