dijous, 4 d’agost del 2016

L'acte institucional de la Diada, al Born

El govern de la Generalitat ha decidit celebrar l'acte institucional de la Diada a un espai diferent al dels darrers anys. Segons ha avançat l'agència ACN, l'executiu ha traslladat la commemoració de l'Onze de Setembre de la Ciutadella on s'havia fet els darrers anys a l'esplanada de davant del Born Centre de Cultura i Memòria.

Precisament el Born ha estat d'actualitat en els darrers dies pel debat generat al voltant de l'exposició que portarà una estàtua del dictador Francisco Franco i altres figures relacionades amb el règim als afores del centre cultural. De tota manera, la decisió del govern de Carles Puigdemont estava presa d'abans que saltés la controvèrsia, tot i que el govern aprofitarà l'acte per remarcar el missatge de la Diada en un espai com aquest.

L'acte institucional de la Diada estarà dedicat aquest any a les migracions i al paper de Catalunya com a terra d'acollida. Es pretén recordar i homenatjar les persones que s'han vist obligades a marxar de casa seva a la recerca d'una vida millor. En aquest sentit, hi haurà referències als catalans que van deixar la seva terra en les èpoques més difícils; als joves que actualment marxen per poder treballar; als murcians, andalusos o extremenys que van arribar a Catalunya al segle XX; als que van fugir de la Guerra Civil i les seves conseqüències; a la immigració africana, americana i de l'Europa de l'est; i a la diàspora siriana que arriba als països europeus.

Josep Maria Mestres dirigirà un espectacle que inclourà Els Segadors i el Cant de la Senyera, però també actuacions tradicionals africanes, l'himne internacional dels gitanos, una dansa andalusa i una peça basada en "L'emigrant", de Jacint Verdaguer. El cantant i diputat de JxSí Lluís Llach interpretarà "Venim del nord, venim del sud". La tradicional hissada de la bandera es farà al gran pal de 17,14 metres ubicat a la mateixa esplanada del Born.

CCMA 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada