diumenge, 3 d’agost del 2014

XVI Caminada nocturna de la Bisbal d'Empordà

Avui la crònica és nocturna i per sort no ha estat plujosa.

La tarda pintava malament, amb tempestes, però el meteoròleg oficial del grup Trankils ja havia dit a mitja tarda que a les 22h no plouria; i no ha plogut. I fins i tot hem vist la lluna i les estrelles.

Amb en Narcís i la Sílvia ens hem trobat 1 horeta abans a la Bisbal i la nostra intenció era anar a inscriure'ns a la piscina (lloc de sortida i arribada) i anar a fer un entrepà. Però abans ja hem vist que el bar que hi ha al costat estava tancat, així que ens ensumàvem que avui no sopariem. En arribar a la piscina, hem pogut comprovar que anaven passant els minuts i allà ningú obria les inscripcions. Així que fins uns minuts més tard de les 22h no hem pogut inscriure'ns i començar a caminar. En David també venia, però ens ha enviat un wassap dient que soritirien més tard, així que no els hem esperat.

Sortint de la piscina, hem creuat la carretera de la Ganga i hem anat en direcció Fonteta, avançant nombrosos caminants. Nosaltres no anàvem corrents però la Sílvia (acostumada al trail walking) anava a un ritme de 9 minuts el quilòmetre. Jo anava seguint-la, però en Narcís havia de trotar per poder seguir-nos... En arribar a Fonteta (km 3.5), hem girat cap a les Gavarres i ha començat un parell de quilòmetres de pujada (en algun tram en un pendent elevat) fins arribar a la Creu dels Frares (km 6). Aquí hi havia el primer avituallament, amb aigua, meló i galetes i hem fet el primer sopar (recordeu que no havíem sopat).

A partir d'aquí, hi hagut un petit tram de baixada per un corriol en no gaire bon estat, fins tornar a agafar una pista. En aquest tram, les llanternes eren importants, perquè hi havia moltes pedres, arrels i desnivell. Sort que la Sílvia i en Narcís portaven frontal i feien bona llum, perquè jo anava amb una llanterna que va sense piles i es carrega fent anar una manivela, i al final gairebé he acabat amb agulletes als braços...Hem passat per les Vinyes de cal Galleret i hem arribat a can Sacot. Com que la pista era en bon estat i tirava una mica cap avall, ens hem posat a trotar tots tres. Hem arribat al segon avituallament (km 8.5), hem tornat a menjar una mica i hem tornat a arrencar trotant.

A partir d'aquí, el recorregut final ha estat planer i hem trotat fins l'arribada. Hem travessat una altra vegada la carretera de la Ganga i paral.lel per la carretera, hem anat per un camí ample, deixant masies com can Molinetes o el mas Ripoll, fins arribar una altra vegada a la piscina.

Xocolata desfeta, beguda, samarreta o buf, i ens hem pogut dutxar i tot.

Al final, gairebé 12 km en 1h51'' i 160 metres de desnivell positiu.

Aqui teniu el recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada