divendres, 12 de juny del 2015

Alcadies decidides

Demà 13 de juny es fan les proclamacions dels nous ajuntaments a tot Espanya.

Fent un petit resum, el PP perd moltes alcaldies per pactes d'esquerres, entre elles ciutats molt destacades com Madrid i València, que tindran alcaldies de PODEMOS i de Compromís. A Badalona també el PP perd l'alcaldia, amb un pacte d'esquerres amb Badalona en Comú (amb un pes molt important de la CUP). A Vitòria, per exemple, el PP també perd l'alcaldia, amb un pacte nacionalista; i a Saragossa, Podemos també li treu l'alcaldia al PP.

A Catalunya, el PP només li queda una alcaldia, la de Pontons, amb majoria absoluta. Que el partit de govern a tot l'estat espanyol només tingui una alcaldia a Catalunya hauria de fer reflexionar a molta gent.

A Barcelona, Ada Colau serà alcaldessa amb els vots extres d'ERC i falta saber si els del PSC. La CUP farà un vot crític, i un d'ells la votarà.

A Girona, Tarragona i Lleida, els partits més votats repetiran alcaldia.

Si fem una ullada a les comarques gironines, a Figueres CIU pacta amb el PSC per mantenir el govern; a la Bisbal, ERC pacta amb la CUP i ICV; a Santa Coloma de Farners, el parent i descendent de can Goita Joan Martí d'ERC serà el nou alcalde, amb els vots de la CUP i MES; a Girona CIU governarà sola de moment, etc.

I a Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, el GMI amb majoria absoluta governarà sola després que CIU digués que no a entrar al govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada