divendres, 26 de juny del 2015

Primera calorada de l'estiu

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que aquest cap de setmana i primers dies de la setmana que ve arribarà la primera onada de calor. Aquest concepte d'onada de calor està molt ben definit i s'entén com un període més llarg de 3 dies on les temperatures superen el llindar del percentil 98 de temperatura màxima. Per exemple, a Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, el percentil 98 és 38.2º. Per tant, ÚNICAMENT hi hauria onada de calor si al nostre municipi, per exemple, se superessin en tres dies consecutius aquesta temperatura. Ho veig una mica difícil. Però a totes les televisions ho diuen, però erròniament. Però que també ho faci el SMC ho veig molt més preocupant.

Durant el cap de setmana oscil·laran entre 28 i 33 ºC al Pirineu i litoral, entre 34 i 39 ºC a Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre, i entre 30 i 35 ºC a la resta. El punt àlgid de la calor s’assolirà diumenge, quan es podrà arribar als 40 ºC a punts de Ponent i de les Terres de l’Ebre.


Avui a Sant Dalmai hem arribat als 32.0º, a Vilobí 32.6, i com a temperatures màximes, 38.7º a Riba-roja d'Ebre, 37.6º a Alcarràs i 37.1º a Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada