dimecres, 10 de juny del 2015

Sorpresa al País Valencià

Avui a la tarda s'ha sabut que al País Valencià, el PSOE i Ciutadans han pactat per fer president de la Generalitat Valenciana a Ximo Puig, del PSOE.

En les eleccions passades, el PP va guanyar per majoria relativa, seguit del PSOE, Compromís i Ciutadans, entre d'altres.

Amb un front d'esquerres (bàsicament PSOE i Compromís), es tenia majoria absoluta per fer fora al PP del govern.

Tenint en compte que a la ciutat de València, Compromís havia quedat per davant del PSOE i aquest havia votat a favor del candidat de Compromís, se suposava que Compromís donaria suport al PSOE al País Valencià.

Però Compromís, amb Mònica Oltra al davant, volia que ella fos la presidenta i el PSOE s'hi ha negat. I ha pactat amb Ciutadans.

Vist des de la llunyania, la veritat que no ho entenc. Potser l'ego de Mònica Oltra per voler ser presidenta, quan havia quedat per sota el PSOE, ha acabat fent pujar la mosca al nas al PSOE.

Així doncs ens trobem que davant d'un possible govern d'esquerres i valencianista (amb el bon sentit de la paraula) ens hem acabat trobant amb un govern de centre-esquerra (o com li vulgueu dir) i bastant espanyolista.

A veure quan dura aquest govern...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada