dijous, 25 de juny del 2015

Si les enquestes els són favorables, doncs s'uneixen.

Avui sortia una enquesta a El Periódico en que una coalició de partits d'esquerra (ICV-EUA, Podemos, Procés Constituent) arreplegaria un bon grapat de vots, arribant a quasi empatar amb la llista de Mas.

Doncs avui ja s'han reunit aquests tres partits i sembla que han arribat a un acord. Diuen que aposten pel dret a decidir. Però a decidir què? Fent la puta i la ramoneta sembla...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja hi ha acord perquè l'esperit del Sí que es pot es converteixi en una candidatura per a les eleccions del 27-S. ICV, Podem i Procés Constituent han pactat concórrer junts als comicis catalans. La llista encara no té nom i el candidat s'elegirà mitjançant primàries la segona quinzena de juliol, però l'aliança de les forces de l'esquerra alternativa es beneirà avui en una reunió en què participaran, entre altres, Pablo Iglesias i Gemma Ubasart, per part de Podem, i Joan Herrera i Dolors Camats, com a màxims representants d'ICV.

El pacte a què s'ha arribat inclou la creació de tres grups de treball que començarien a activar-se la setmana que ve, segons van confirmar fonts coneixedores de la negociació. El primer s'encarregaria de dibuixar com ha de ser la campanya. La maquinària de la resta de partits polítics ja està pràcticament en marxa, de manera que no els sobrarà el temps per perfilar com es presentaran. El que queda clar és que el model a seguir és el de l'exitosa candidatura d'Ada Colau per a l'Ajuntament de Barcelona, és a dir, sense que apareguin com a tal les marques d'Iniciativa i Podem.

El segon grup de treball haurà de redactar el programa electoral de la formació, prenent com a punt de partida uns eixos bàsics: donar resposta a l'emergència social creada per la crisi; defensar el dret a decidir; mesures per garantir la màxima transparència en la gestió de la Generalitat i, finalment, dissenyar un nou model econòmic per a Catalunya.

Un tercer grup conjunt serà l'encarregat de dissenyar el procés d'eleccions primàries. L'objectiu és que abans del mes d'agost ja hi hagi un candidat. A diferència de Barcelona en Comú, que ja comptava amb la mediàtica Ada Colau, ara s'ha de buscar (amb el temps jugant en contra) un cap de llista capaç de rivalitzar amb l'anomenada llista del president que Artur Mas està intentant acordar amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).


EL PERIODICO 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada