dilluns, 3 d’agost del 2015

Avui es convoquen les eleccions

Avui, el president de la Generalitat signarà el decret de convocatòria, segurament al vespre, de les eleccions al Parlament pel 27 de setembre. Un cop s'hagi convocat oficialment les eleccions, el calendari serà el següent:

Durant la primera quinzena d’agost, els partits que vulguin formar coalicions ho hauran de comunicar a les juntes electorals. 

El dia 26 agost el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicarà les candidatures i llistes que s’han presentat. Serà llavors quan s'obri un període breu d'al·legacions i correcció d'errors, i el dia 31 es proclamaran les llistes definitives.

El sorteig per a la formació de les taules electorals es realitzarà entre el 29 d'agost i el 2 de setembre. El dia 11 de setembre, i coincidit amb la Diada i amb la gran manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural a la Meridiana de Barcelona, s’inicia la campanya electoral, que acabarà el divendres 25 de setembre. A més, del 22 al 26 de setembre es prohibirà difondre enquestes electorals.

El dissabte dia 26 serà la jornada de reflexió, i finalment el dia 27 de setembre tindran lloc una de les eleccions més transcendents per a Catalunya. La proclamació definitiva i oficial dels electes al Parlament serà el 4 d'octubre, i la constitució de la nova cambra catalana es podrà realitzar entre el 28 de setembre i el 26 d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada