dissabte, 29 d’agost del 2015

Primer gran acte de campanya de Juns pel Si

El candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha afirmat que el 27-S servirà per "decidir que no hi hagi mai més eleccions autonòmiques" i ha avisat que no seran uns comicis per "reformar la Constitució espanyola sinó per fer la de Catalunya". Romeva ha demanat als candidats del 'sí' que facin "campanya pel diàleg" encara que a l'altre costat "hi ha un Estat poderós" que "amenaçarà i cridarà".

De fet, ha dit que "mentre Europa mira, Espanya amenaça" i ha recordat que "mai abans" tants ciutadans havien volgut "la mateixa cosa", en relació a la independència, un objectiu que Junts pel Sí persegueix "per dignitat". "Només la llibertat ens convoca, la democràcia ens fa guanyar i la justícia ens farà lliures", ha afirmat, i ha alertat que "l'altra opció és anar marxa enrere". 

Romeva ha demanat als candidats que, "si parlen de divisió", responguin que "som un sol poble amb moltes veus, una sola llista amb moltes idees". "Només junts i juntes ho aconseguirem", ha dit.

 El president de la Generalitat i número quatre per Barcelona de Junts pel Sí, Artur Mas, ha deixat anar un missatge clar d'optimisme de cara a les eleccions del 27-S. "Guanyarem i tindrem la majoria", ha defensat Mas, que ha indicat que la nit dels comicis "es comptaran vots a favor del 'sí' i vots a favor del 'no'", de manera que ha demanat que la "gent de bona fe que dubta" s'apropi al projecte de la coalició.

"Catalunya no es trenca ni es trencarà. Està donant una lliçó d'unitat, de fer pinya i mirar endavant", ha assenyalat el president. "Hem anat amb la mà estesa, amb esperit de diàleg, amb esperit de negociació, seguint el tarannà pacífic de la societat catalana. Què hem rebut a canvi? Cops de porta. O silenci, o menyspreu, o amenaces, o joc brut, o querelles", ha afegit Mas.

 El president d'ERC i número 5 de la candidatura per Barcelona, Oriol Junqueras, ha afirmat que la independència "és una oportunitat de dignitat, de justícia i d'igualtat d'oportunitats". Segons ha dit visiblement emocionat, el procés independentista ha aglutinat persones d'orígens, idiomes i religions diferents. "Jurem conjuntament que aprofitarem aquesta oportunitat, que farem el país que necessitem i que ens mereixem", ha afirmat. Junqueras, en un discurs amb un to èpic, ha apel·lat al record dels avantpassats i al futur dels "fills" per aconseguir una "victòria per construir un país independent, just i com ens mereixem". "Fins a la victòria", ha afirmat. 

El cap de llista de Girona, Lluís Llach, ha afirmat que el procés independentista és una "insurrecció democràtica i pacífica per poder deixar de ser súbdits". "S'ha acabat, mai més", ha avisat, i ha reivindicat la llista de Junts pel Sí com una "candidatura de respecte i civisme" que es presenta per "canviar les relacions entre el poder i la ciutadania". Per això, Llach ha demanat el suport de tots els candidats que s'apleguen al passeig Lluís Companys: "Us necessitem, perquè només podem ser amb vosaltres i per a vosaltres. Si no, no tenim sentit", ha dit. 

El cantautor ha reconegut que encara que havia "somiat moltes truites", el fet de viure aquest procés independentista era "inimaginable". "Ens convertirem en ciutadans de ple dret", ha assegurat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada