dimarts, 8 de setembre del 2015

Guardiola dixit

 Frases tretes de l'entrevista de la campanya "Guanyarem":

"Tot aquest procès no depèn d'una persona. Lluís Llach sempre diu que és la revolució més democràtica que hi ha hagut mai. No ho ha fet una sola persona: els polítics, que són tan necessaris, van darrere del reclam del poble. Quan surt tanta gent al carrer durant les últimes Diades i tantes manifestacions, si només ho fa un partit polític no hi va tanta gent. Això és un reclam del poble, que demana provar-ho. Ja coneixem el que tenim, volem gestionar els recursos nosaltres mateixos, fer les nostres lleis... i a partir d'aquí veurem on anem. Però és la gent la que ha portat a fer tot això, per això és tan bonic de viure-ho i de fer-ho".

 "No crec que el col·lectiu de l'esport sigui tan diferent als altres col·lectius. Crec que mai havia estat tan present aquesta possibilitat de votar i decidir què és el que el poble de Catalunya vol. Fa anys l'independentisme era una cosa de quatre persones que els hi feia il·lusió, però ara està molt més present. I pel que fa al món de l'esport, fins ara no havia estat viable. Catalunya no podia competir per Catalunya perquè estem dins d'Espanya i hem de competir per Espanya i encantats de fer-ho. Quan competíem amb Espanya representàvem el que som, això no canvia res".

 "L'esport català, com el basc, l'asturià, el madrileny... ha fet que l'esport espanyol sigui on és. I Catalunya ha estat part important d'això. Imaginant l'ideal que siguem un estat propi, la gent seguiria viatjant a Madrid i els negocis se seguirien fent, aniríem a la Feria d'Abril, la gent d'Andalusia vindria a veure la Costa Brava... amb el passaport pots viatjar per tot el món sense restriccions. El món és més democràtic del que havia estat mai. Tot seguiria funcionant de la mateixa manera i nosaltres seguiríem rebent coses d'Espanya i Espanya agafaria coses nostres. No és el que jo vulgui decidir, és el que el poble de Catalunya vol"

 " El ministre Fernández Díaz va dir que vaig anar a la selecció per diners, però no va ser ben bé així. El dia que me'l trobi ja en parlarem. He pagat els meus impostos, cosa que alguns partits polítics no poden dir el mateix. No hauria pogut jugar amb el Brescia perquè sóc del Barça? No té sentit. Si hagués hagut un estat català, hauria jugat amb Catalunya perquè he nascut a Santpedor i sóc català. Però en aquell moment no era possible, la selecció em convocava i vaig anar-hi encantat".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada