divendres, 25 de setembre del 2015

Reflexions electorals

Avui que és dia de reflexió me'n recordo dels dies anteriors a que el president Mas firmés el decret de convocatòria, en què es deia si des del govern espanyol es podria enviar al Constitucional aquest decret si feia esment a qualsevol cosa sobre eleccions plebiscitàries; perquè, òbviament, aquestes eleccions només serien i podrien ser autonòmiques.

Un cop publicat el decret de convocatòria, es va veure com no hi havia res a esmenar, perquè gairebé va ser un copia-enganxar de les altres.

Però vet aquí que cada dia que passava, un dia la Merkel, un altre en Cameron, un altre l'Obama, els bancs, l'església, la lliga, feien declaracions dient que Catalunya es quedaria fora de la Unió Europea, l'euro, la lliga de futbol, hi hauria corralito, etc.

Cada vegada que sortia que qualsevol notícia d'aquestes, poques hores després una altra notícia on s'esmenava o, directament, es deia que no era veritat.

Sort que estàvem davant d'unes eleccions autonòmiques!! Si haguessin sigut plebiscitàries què haguessin fet??

I ja durant la campanya electoral, ens han enviat la por: la por a perdre les pensions, a no poder treure diners dels caixes, a que les empreses marxin de Catalunya, etc, etc, etc.

Demà que la majoria de catalans anirem a votar, anem-hi sense por. Que cadascú voti el que vulgui, però que ho faci per un motiu o un altre, però no per tenir por a res. La por la tenien els nostres avis que van viure una guerra i no podien dir res per no encabir-los a un bàndol o a un altre; la por la tenien els nostres pares que van viure en el franquisme durant tota la seva joventut; però ara ja no hem de tenir por de res.

La por no vota, votem nosaltres: que les nostres decisions responguin a les nostres esperances i no a les nostres pors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada