dimecres, 9 de setembre del 2015

Informació pràctica per la Via Lliure

A les 17.14 serà el moment culminant de la Via Lliure a la República Catalana. Però els organitzadors recomanen d’arribar als trams amb anticipació.

—Què passarà abans de les 17.14 a cada tram?
 
—Hi haurà molta activitat de les 16.00 a les 17.14. Grups de cultura popular, castellers, geganters i més han anunciat que volien acompanyar la gent del seu territori durant la mobilització. A les 16.30 es començarà a muntar el passadís central de la Meridiana per on avançarà la fletxa gegant.

—Esportistes de prestigi faran avançar la fletxa gegant?

—Seran esportistes de diverses disciplines, que s’han ofert voluntaris, que el duran al llarg del recorregut. Entre els esportistes hi ha Arcadi Alibés ; Carme Ballesteros ; Helena Boada (bàsquet); Xavier Bonastre (atletisme); Meritxell Calduch (atletisme), Mohamed El Idrissi (full contact); Àlex Fàbregas (hockey herba); Ferran Latorre (alpinista); Empar Moliner (curses populars); Melodie Pulgarin (gimnàstica); Natàlia Via-Dufresne (vela); Clàudia Dasca (natació); Aleix Gelabert (vela); Jael Freixanet (bàsquet); Toti Bes (curses d’alta muntanya); Andreu Ballvé (atletisme),

—Què passarà a les 17.14?
 
—A les 17.14 començarà a avançar la fletxa, del carrer de Rosselló-Pòrcel al parc de la Ciutadella, per tota la Meridiana. Serà l’element que ens ajudarà a fer aquesta onada enorme de colors que arribarà al parlament.

—Com es formarà l’onada?
 
—Quan passi la fletxa gegant s’originarà l’onada. Indicarà als participants que han d’aixecar la fletxa de color. A més, hem demanat a uns cinc mil timbalers que seran de cap a cap de la Meridiana que ens han ajudin a fer avançar la fletxa, amb una onada de so. Així tothom sabrà quan l’ha d’aixecar.

—Què passarà després de les 17.14?
 
—Quan la fletxa arribi a l’altura de la cantonada entre el carrer de Wellington i el de Pujades, al parc de la Ciutadella, començarà l’acte final. Preparem un escenari en què un dels elements importants seran les butlletes del 9-N. El 9-N va representar un gran acte de sobirania i desobediència i aquella data la vinculem al 27-S, l’alternativa que hi ha per a desblocar aquella situació. Encara acabem de tancar els concerts i els parlaments que hi haurà en aquest acte final.

—En què consistirà l’acte final?
—Un cop la fletxa arribi a l’escenari situat al Parc de la Ciutadella, el Cor Jove de l’Orfeó Català interpretarà la cançó ‘Venim del Nord, Venim del Sud’, de Lluís Llach, acompanyats per les veus de Pemi Fortuny, Mercè Martínez i Gemma Humet. hi haurà tres parlaments, els dels presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Quim Torra, i el de la coordinadora d’Internacional de l’ANC, Liz Castro, que dirigirà al món un missatge en anglès. l’escenari principal comptarà amb més de 9.000 butlletes del 9-N penjant -l’any passat eren les urnes les que cobrien l’escenari- amb la intenció de fer veure que els vots del procés participatiu ‘no s’han perdut, sinó que estan suspesos esperant ser recollits’. L’acte acabarà amb la interpretació del Cant dels Segadors i de la rumba ‘Catalunya té molt poder’, una versió que Peret va fer d’un dels seus èxits més coneguts en motiu del Concert per la Llibertat del 2013.

—Quant durarà?
 
—De les 17.14 al final de tot de l’acte comptem que passarà una hora i mitja. Les assemblees territorials han estat treballant perquè a cada tram hi hagi un equip de so. Se sintonitzarà amb les emissores de ràdio que cobriran l’acte en directe i així tothom podrà seguir què passa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada