dimecres, 4 de juliol del 2012

Anunci de França al Tour

Mirant el Tour, a part dels ciclistes, el protagonista en etapes sense gaire interès és el paisatge. I avui, el paisatge de la zona de la Normandia i, concretament, de Fécamp és impressionant.

Fent el cafè a la Crosa amb en Jordi, ens hem quedat bocabadats davant dels penya-segats de l'oceà Atlàntic i de nombrosos pobles que semblaven una postal, sense cap bloc de pisos. Tot sembla ben ordenat (tant de neteja com urbanísticament).

En arribar a casa, el primer que he fet ha estat entrar a la web del Tour per veure per on passava l'etapa d'avui. I veure que tots aquests penya-segats, platges que només hi pots arribar gairebé que pel mar, eren de la zona de Fécamp, ciutat dins del departament del Sena marítim i de la regió de l'Alta Normandia.

Aquesta zona és coneguda com "La costa de l'Alabastre", que s'estén durant 130 quilòmetres (des de Le Tréport fins al cap d'Hève). Aquests penya-segats són de gres, d'un color blanc intens i que tenen 120 metres d'alçada màxima.

Us poso unes quantes fotografies tretes d'internet, de no gaire qualitat, però que serveixin d'exemple d'aquest paisatge de França:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada