dimarts, 31 de juliol del 2012

La natació a Barcelona'92

Una estrella va lluir a les piscines Picornell, Alexander Popov (pel nom sabreu que és rus), anomenat també el Tsar (no sé si és bo o dolent que et diguin Tsar quan els soviètics van matar tota la família imperial el 1917).Va guanyar els 50 i 100 metres llisos i també els 4x100. És considerat com un dels millors nadadors de la història, amb 9 medalles olímpiques, 13 medalles als campionats del món i 26 als Europeus.


Eugeny Sadovy va guanyar el 200 i 400 llisos i Martín López Zubero la única medalla d'or per a Espanya, els 200 metres esquena.

Pel que fa a les fèmines, malgrat no guanyar cap medalla d'or, va ser l'estrena de Franziska van Almsick (amb només 14 anys), que va guanyar dues plates i dues bronzes. Va guanyar fins a 10 medalles olímpiques (cap d'or), 6 medalles en campionats del món i 21 medalles en els europeus.

Finalment, en la natació sincronitzada (amb només dues proves) destacar que les russes no guanyessin res (ara s'ho emporten tot, fins i tot les engrunes). Espanya encara no era res i els Estats Units van guayar les dues medalles d'or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada