diumenge, 1 de juliol del 2012

Resum meteorològic Sant Dalmai Juny 2012

Càlid i sec. Amb aquests dos adjectius es pot definir com ha estat el mes de juny meterològicament parlant.

La temperatura mitjana del juny ha estat de 21.6º, +1.7ºC superior a la mitjana. Per tant, ha estat calorós. La temperatura màxima absoluta la vam tenir el dijous 21 amb 36.6º, un dia que el vent va girar a ponent i va enfilar ràpidament el mercuri. Mentre que la temperatura mínima absoluta, el dia 12 amb 10.4º.

Destaca per sobre de tot la mitjana de les màximes que ha estat molt elevada per ser un mes de juny, 28.1º, mentre que la mitjana de les mínimes ha estat de 15.4º. Hem tingut una nit tropical (mínima per sobre de 20 graus, el dia 28 amb 20.2º) i 11 dies amb una màxima superior als 30 graus.

Aquests últims dies hem tingut una onada de calor, però que no s'ha notat gaire, potser en les temperatures mínimes però sense cap valor extraordinari.

Del que portem d'any, estem a la mitjana termomètrica, encara que els dos últims mesos (maig i juny) hem tingut una anomalia positiva molt destacada (+1.4 i +1.7).

Pel que fa a la pluviometria, molt poca pluja: 12 litres en dos dies. I anual, 231,5 mm.

Aquest mes els vents ja han girat a component marítim (la marinada), amb un domini del component SSE, amb una velocitat mitjana de 4.5 km/h i una ratxa màxima de 53.1 km/h el dia 10.

En resum, un mes de juny càlid, sec i sense gaires aspectes destacats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada