dimecres, 4 de juliol del 2012

Pastís de poma

Aquesta és la primera vegada que faig un pastís de poma. Fins ara, feia una coca de iogurt normal i hi posava poma tallada a làmines al mig i al damunt. Però avui he fet un pastís de poma poma. Aquesta recepta me la va enviar l'Anna Ferrer via Arguiñano (del seu blog) i realment sembla (perquè encara no l'he tastada) molt bona!!!.

INGREDIENTS: 

Per a la massa de sota, 250gr de farina, 150gr de mantega i una mica de sal.

Per al "relleno", 5 pomes (jo n'he fet servir 4 pq eren molt grosses i me n'ha sobrat una mica, i ja per tant me l'he fotuda i ja tinc una ració de fruita feta...), 200 gr de sucre, 4 ous, un got de nata i una mica de mermelada de préssec.

ELABORACIÓ:

Per fer la massa que anirà abaix al motlle, heu de barrejar la farina, la sal i la mantega fosa en un bol i barrejar-ho tot fins que tingui una massa homogènia. Ja el podeu posar al motlle.



Per fer la "chicha" del pastís, barregeu els 4 ous i el sucre. Després peleu 2 pomes i les ratlleu i ho aboqueu al bol. Aneu remenant, afegiu-hi la nata (si no teniu nata, no passa res) i quan estigui ben barrejada ho aboqueu al motlle.




Un cop teniu tota la massa al motlle, peleu les altres 2 pomes i les talleu a làmines i les poseu a sobre la massa, amb una mica de sucre llustre perquè agafi més color.



Ara només falta posar-ho al forn, a uns 200 graus i aproximadament 30 minuts. Com sempre dic, feu la prova del "palillo". És com el cotó, mai enganya, si el traeieu net ja està cuit.

Un cop traieu el pastís, si voleu, hi podeu posar una mica de mermelada de préssec o d'albercoc, per donar-hi més gust.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada