divendres, 27 de juliol del 2012

El bàsquet a Barcelona'92

Els dos conceptes bàsquet i Barcelona'92 és igual a dir Dream Team. I també un afegitó, Angola.

Per primera vegada en uns jocs olímpics, podien participar jugadors professionals americans, o sigui, jugadors de l'NBA. A més, els americans es volien treure una espina de sobre, ja que havien perdut la final olímpica de Seul'88 contra la URSS.

Aixi doncs, l'equip dels Estats Units es va presentar a Barcelona amb els millors jugadors del món: Barkley, Larry Bird, Drexler, Pat Ewing, Magic Johnson, Michael Jordan, Laettner, Karl Malone, Chris Mullin, Scottie Pippen, David Robinson i John Stockton. Òbviament, van guanyar la medalla d'or i tots els partits, amb una mitjana de 117 punts i 40 punts de diferència amb els rivals.



La plata i el bronze van ser per Croàcia (Petrovic, Perasovic, Kukoc, Tabak, Radja...) i Lituània (Sabonis, Karnisovas, Chomicius o Kurtinaitis), dos magnífics equips que van tenir la mala sort de jugar contra el Dream Team.

I Espanya?? Doncs Espanya va quedar última del seu grup, guanyant únicament un partit i perdent contra Angola (que els va impedir passar als cuarts de final). Finalment, Espanya va quedar en 9a posició (de 12 equips).

En l'àmbit femení, l'Equip Unificat (les repúbliques que formaven la URSS a excepció de Lituània, Letònia i Estònia) va guanyar l'or, mentre que la plata va ser per la Xina i el bronze pels Estats Units.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada