dissabte, 28 de juliol del 2012

El ciclisme a Barcelona'92

Vull destacar uns quants noms que van participar en la disciplina olímpica del ciclisme: Fabio Casartelli, guanyador del ciclisme en ruta masculí, Jeannie Longo, plata del ciclisme en ruta femení i Chris Boardman (persecució 4.000 metres individual).

Fabio Casartelli va guanyar la prova en ruta individual en ruta masculina, el seu major triomf. Va passar a professional el 1992, però serà recordat perquè va morir el 18 de juliol de 1995, baixant el col d'Aspet als Pirineus, en la 15a etapa del Tour de França.

Jeannie Longo, malgrat no guanyar la medalla d'or (ho va fer l'australiana Watt), ha estat una de les millors ciclistes en l'àmbit mundial: 4 medalles olímpiques, 5 campionats del món en ruta, 4 campionats del món en contrarellotge, 3 vegades guanyadora del Tour de França i molts altres triomfs.

Chris Boardman (com ha fet Wiggins), després de passar pel ciclisme en pista, va fer el salt al ciclisme en ruta. I se'n va sortir prou bé: 3 etapes del Tour de França, campió del mon en contrarellotge el 1994 i diverses etapes a la París-Niça, Dauphiné-Libéré, etc.

Monument dedicat a Fabio Casartelli, al punt exacte on va morir al port d'Aspet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada