dijous, 26 de juliol del 2012

L'atletisme a Barcelona'92

A partir d'avui i durant uns quants dies, aniré fent un resum dels fets més destacats de les diferents disciplines esportives de Barcelona'92.

Avui em centro amb l'atletisme, un dels esports amb més tradició dins l'olimpisme.

Es van batre 14 rècords del món, 8 masculins i 6 femenins, entre els quals cal destacar el 4x400 tanques (Kevin Young) i els dos relleus masculins (curt i llarg), amb noms històrics com Carl Lewis, Leroy Burrell i Dennis Mitchell en el 4x100, i Michael Johnson o Quincy Watts al 4x400.

Pel que fa als atletes, cal destacar que Carl Lewis (or a Los Angeles'84) no va participar als 100 metres llisos perquè no es va classificar en els Trials. En canvi, va guanyar l'or al salt de llargada. Un altre atleta que va defraudar bastant va ser Serguei Bubka, que no es va classificar per la final de salt de perxa, Michael Johnson eliminat a les semifinals dels 200 llisos o l'algerià Mourceli que va quedar 7è als 1.500 metres.

Si ens centrem en els campions olímpics en categoria masculina, el britànic Linford Christie va guanyar els 100 metres llisos, Fermin Cacho els 1.500 (qui no recorda l'última recta mirant enrera), Javier Sotomayor al salt d'alçada, Dani Plaza als 20 km marxa, o Jan Zelezny a la jabalina. Pel que fa als espanyols, un parell d'esportistes que no se'ls va sentir mai més: Antonio Peñalver al decathlon (plata) o Javier Garcia Chico (bronze a la perxa).

En les dones, Gail Devers als 100 metres, Marie Jose Perec als 400 metres, Hassiba Boulmerka als 1.500 o Jackie Joyner a l'heptatló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada