dijous, 3 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic III: la branca de Castanyet



En Julià Martí es va casar amb la Maria Gubau Taberner. D'aquesta branca, la informació és molt extensa perquè els arxius parroquials de Castanyet es conserven molt bé. De fet, remarcar que hi ha la data més antiga d'un avantpassat, concretament el naixement de la Maria Anna Villaret Rovira, nascuda a Sant Hilari Sacalm el 17 de desembre de 1662, fa només 352 anys...

Destacar en aquest cas, que els dos cognoms de la Maria venen de dues masies de Castanyet, can Gubau i el mas Taberner. Però, la Maria va néixer a can Bora de Castanyet, igual que el seu pare, avi i segurament el besavi. Coses de masovers i propietaris. Com sempre passa en aquests casos, la majoria de vegades els avantpassats són masovers, i si en algun cas la masia és propietat, no venim de la branca principal.

En casar-se, la Maria Gubau va anar a viure a cal Cisteller de les Vinyes, on vivia en Julià Martí amb el seu pare adoptiu, en Josep Serrat (que ja era vidu). Això va ser el 1869. Van tenir un total de 8 fills: en Josep, en Dalmau, en Salvador, en Joan, la Coloma, l'Enriqueta (bessona de la Coloma i morta pocs mesos després de néixer), l'Andreu i la Carme. En un altre moment parlaré dels bessons, alguna cosa devem tenir en comú amb tots els bessons avantpassats.

En Julià va morir bastant jove, amb 50 anys, el 1891, d'un cancer de laringe, quan la seva filla petita només tenia 3 anys i el fill gran 21. La Maria va morir el 1909.

A cal Cisteller de les Vinyes s'hi va quedar a viure el fill gran d'en Julià i la Maria, i després alguns dels seus fills, fins que finalment es va vendre la masia.
  
De la nombrosa descendència, encara queden vius a inicis del 2014 dos néts d'en Julià i la Maria, nascuts el 1924 i el 1935 respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada